Marturie realizata manual din piatra
Idei creative

Marturie realizata manual din piatra

de

Marturiile sunt in general parte din decorul pe care ti-l alegi la petrecerea de nunta. Pe langa asta, sunt un mijloc elegant de a le multumi invitatilor ca au participat la nunta si de a le aminti de ea. Daca esti o persoana indemanatica si ai destula rabdare si timp pe care sa il investesti poti sa iti creezi tu obiectele pe care le destinezi acestui scop.

Un mod foarte simplu si ingenios de a le aminti invitatilor tai ca au fost la nunta ta este acela de a le oferi cate o piatra personalizata. In afara de faptul ca materia prima este usor de procurat si nu te costa nimic (doar o plimbare pe malul celui mai apropiat rau), pietrele sunt si un simbol al stabilitatii si puterii, deci un cadou ideal ca marturie a nuntii.

NECESAR:

  • pietre de rau (rotunjite si usor plate)
  • servetele ornate cu miri sau alte motive
  • adeziv pentru servetele (eu am folosit Pentart Decoupage)
  • foarfece
  • pensula

Ustensile marturii unicat din piatra realizate manual

MOD DE REALIZARE:

  1. Piatra pe care vrei sa o decorezi trebuie sa fie curata si sa aiba o suprafata plata pentru a putea aplica cu usurinta servetelul cu model.
  2. Trebuie sa folosesti adeziv special pentru aplicarea servetelelor pe ceramica sau sticla (se gaseste in magazinele de hobby). Adezivul se aplica suprafata pe care vrei sa o decorezi cu o pensula subtire, moale.
  3. Decupezi din servetel modelul pe care vrei sa il aplici. Daca ai rabdare suficienta gasesti modele foarte dragute de servetel in magazinele de hobby. Ideal este sa ai o imagine stilizata cu miri sau un alt desen care sa fie sugestiv pentru nunti. Desprinzi stratul superior al servetelului (de regula sunt trei straturi, il iei doar pe acela care are desen) si il aplici peste lipici. In fine, ai de aplicat peste servetel inca un strat de lipici pentru a da rezistenta si luciu imaginii. Adezivul pe care l-ai folosit garanteaza o rezistenta foarte buna a servetelului pe piatra, astfel incat nu trebuie sa te ingrijorezi ca se va deteriora in timp.

Marturie realizata manual din piatra cu servetel

Invitatii tai vor aprecia cu siguranta ideea de a folosi pietre ca marturii si mai ales faptul ca ele sunt facute de tine. Daca vrei sa dai un plus de pesonalitate marturiilor, poti scrie pe verso numele tau si al sotului tau si anul in care v-ati casatorit. Pentru asta poti folosi fie un marker permanent, fie un creion special care lasa o urma cauciucata cu o textura frumoasa (din acelasi magazin de hobby).
 

Opinii (0)

Adauga opinia ta: