Fii un invitat politicos
Organizare nunta

Fii un invitat politicos

de

Cand cineva drag tie se casatoreste este supus unor anumite reguli de comportament si etichete. Dar stiai ca si tu in calitate de invitat trebuie sa respecti anumite reguli?

Iata cateva dintre acestea:

 1. Nu intarzia! Daca pe invitatia la cununia civila sau religioasa este specificata ora, in nici un caz sa nu o depasesti. Incearca sa ajungi cu 15 minute inainte ca sa ocupi un loc in  sala sau biserica. Ar fi pacat sa intarzii si sa intrerupi ceremonia.
 2. Nu fa fotografii in timpul ceremoniei. Exista oameni platiti pentru asta asa ca mai bine sa fii atent la ritualurile ce se petrec in fata ta.
 3. Nu lua cadourile dupa tine la cununia civila sau cea religioasa. Gandeste-te ca cineva va avea sarcina in plus sa aiba grija ca acele cadouri sa ajunga acasa. Vei avea timp suficient sa dai cadourile mirilor chiar si la cateva saptamani dupa nunta.
 4. Chiar daca nu poti participa la casatorie este politicos sa trimiti o mica atentie mirilor.
 5. Nu merge insotit la nunta daca pe invitatie este trecut doar numele tau, si chiar daca doresti neaparat sa mergi insotit anunta din timp acest lucru. Tine minte ca pretul unui meniu este destul de mare si este nepoliticos sa aduci cu tine persoane neinvitate. Acest lucru se refera si la copiii tai sau la alte rude.
 6. In cadrul multor ceremonii religioase sunt momente de ingenunchiere. Preotul poate sa anunte aceste momente iar daca nu anunta ghideaza-te dupa cei din jurul tau. Daca din anumite motive nu poti ingenunchia sau nu poti sta in picioare ramai asezat in liniste.
 7. Daca ai acceptat invitatia la o nunta si ai confirmat prezenta dar a intervenit ceva si nu mai poti participa anunta cat mai repede mirii deoarece totul se planifica in functie de numarul de invitati si este foarte important sa stie exact cate persoane vor participa.
 8. Cu toate ca o petrecere de casatorie este un moment de fericire si sarbatorire nimanui nu-i place sa aiba in fata un invitat beat care se face de ras, asa ca, bea alcool cu moderatie.
 9. Daca rochia ta preferata are culoarea alba, nu o purta la nunta decat daca esti tu mireasa.
 10. Inchide telefonul mobil sau pune-l pe modul silentios in timpul cununiei religioase sau civile.
   
Opinii (0)

Adauga opinia ta: