Calendarul de beauty al viitoarei mirese
Frumusete si dieta

Calendarul de beauty al viitoarei mirese

de

In agitatia ce precede intotdeauna un eveniment de anvergura, asa cum este nunta, uitam sau amanam tot ce inseamna partea de beauty pentru, in cel mai fericit caz, ultima luna dinainte de nunta. De cele mai multe ori chiar, viitoarele mirese isi programeaza vizitele in cabinetele de profil in saptamana nuntii.

Ca make-up artist, am grija sa-mi informez clientele asupra etapelor de pregatire ale tenului inca de la programarea consultatiei si probei de machiaj.

Recomand intotdeauna viitoarelor mirese sa inceapa tratamentele faciale destinate curatarii si hidratarii tenului cat mai devreme cu putinta, ideal cu 6 luni inainte de nunta. Astfel exista timp suficient ca rezultatele sa devina vizibile, iar eventualele reactii alergice ce se pot declansa in urma schimbarii rutinei de ingrijire si a produsele cosmetice folosite sa poata fi solutionate din timp. Mai mult chiar, trebuie tinut cont de faptul ca epiderma are nevoie de 2-4 saptamani pentru regenerare.

Masti hidratante pentru ten inainte de nunta

O alta problema des intalnita la mirese este reprezentata de forma sprancenelor. Incadrand fata si subliniind privirea, sprancenele contribuie la echilibrul estetic al fizionomiei fiecaruia. Pentru stilizarea acestora, ar trebui apelat din timp, chiar cu 6 luni inainte de nunta, la specialisti in stilizare de sprancene, pentru a da astfel timp suficient sprancenelor sa creasca.

Buzele deshidratate nu sunt la moda!
Deshidratarea buzelor poate fi produsa fie de frig, de vant sau de praful de pe strazi (un factor constant in zilele noastre), fie de lipsa consumului de apa. Chiar si un mediu cu umiditate scazuta poate avea efecte devastatoare asupra hidratarii buzelor.
Buzele deshidratate devin fragile, se crapa si ajung chiar sa sangereze. Buzele crapate nu sunt tocmai estetice, mai ales pentru o mireasa. Pentru ca buzele sa-si pastreze starea optima de hidratare si sa fie protejate de toti factorii nocivi, se impune folosirea unui balsam. Acesta impiedica deshidratarea buzelor si asigura un strat protector, astfel incat eventualele crapaturi sa nu se infecteze.

Un balsam – tratament ar trebui sa contina ca si ingredient petrolatum , eficient in vindecarea crapaturilor aparute, in timp ce un balsam destinat hidratarii ar trebui sa contina ingrediente ca acidul hialuronic si glicerina.

Hidratarea buzelor inainte de nunta

Intalnesc foarte des persoane cu tenul deshidratat, o consecinta a lipsei consumului de apa. O viitoare mireasa ar trebui sa isi impuna un consum regulat de apa, suplimentat de un aport crescut de legume si fructe.

Dr. Mencinicopschi, in cartea sa Noua ordine alimentara. Si noi ce mai mancam?, preciza ca fiind indicat un consum de 30 -35 ml apa per kg corp. Deci, la o greutate de 55 kg, un consum zilnic de 1,65 – 1,92 litri este suficient in conditii normale. Consumul de apa trebuie crescut in cazul celor ce se expun la temperaturi ridicate. Prin urmare, 8 pahare de apa pe zi, cate unul la fiecare 2 ore, ne asigura o buna hidratare.

Un ten hidratat va fi scos in evidenta de un machiaj profesional si nu “camuflat”.

O viitoarea mireasa ar trebui sa-si realizeze proba de machiaj si sa beneficieze de consilierea make-up artistului ales asupra formei si cromaticii machiajului de nunta cu o luna inainte de nunta.
Frumusetea inseamna in primul rand sanatate, iar ingrijirea tenului la o viitoare mireasa nu ar trebui lasata la urma niciodata in organizarea unei nunti.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: